Affirneren met Kinderen Nieuws,  Blog

Een affirmatie … wat is dat nou eigenlijk?

Wist je dat iedereen tegen zichzelf praat ? In gedachten of hardop ?
Je kunt positief of negatief tegen jezelf praten. Dus je kunt fijne dingen of juist minder fijne dingen tegen jezelf zeggen.

Hoe je tegen jezelf praat of hoe je denkt, zo voel je je vaak ook.
Daarom is het fijn om te weten dat je je gedachten en je gevoel vaak een beetje kunt sturen. Dat kun je zelf! Als je aan fijne dingen denkt dan voel je je vaak fijner dan wanneer je aan nare dingen denkt. Door positieve affirmaties te gebruiken kun je dit oefenen.

Een affirmatie is een kort zinnetje dat je tegen jezelf zegt. Dit zinnetje begint meestal met het woordje “ik”. Daarna komt er een boodschap aan jezelf. Bij een positieve affirmatie is deze boodschap aardig en liefdevol. Eigenlijk is het een soort compliment. Maar dan een compliment voor jou. een compliment aan jezelf.

Je kunt een affirmatie denken en je kunt hem ook hardop tegen jezelf zeggen. Dat laatste werkt vaak nog beter. Een goed idee is om een positieve affirmatie uit te kiezen en deze op een dag een aantal keer tegen jezelf te zeggen of te denken.

Lieverdeliefste – ik ben ik – kaarten

De tekst die je net hebt gelezen staat op een van de downloads die je krijgt als je lid ben van de Facebook Groep die hoort bij de “Lieverdeliefste – ik ben ik – kaarten”. Overigens vind je deze tekst ook in de kaartenset zelf.

Als je de kaarten hier hebt gekocht dan kun je je met jouw unieke code in deze groep aanmelden. Vervolgens download je daar met regelmaat extra materialen die je kunnen helpen bij het werken met positieve gedachten en affirmaties bij kinderen (van alle leeftijden)

Ik Kijk er naar uit om je te mogen ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *