Lieverdeliefste - ik ben ik - kaarten
Blog

Affirmaties hebben invloed op je manier van denken en maken je leven prettiger of juist niet …

Positieve affirmaties veranderen je manier van denken en maken je leven prettiger of juist niet.

Affirmaties zijn boodschappen aan jezelf die je in gedachten of hardop uitspreekt. Je zou er eens op moeten letten dat je eigenlijk de hele dag door affirmaties gebruikt. Dit kunnen boodschappen aan jezelf zijn maar ook bijvoorbeeld aan je kinderen. Heel vaak gebruiken we affirmaties negatief. Ik hoor zelf steeds mijn moeder nog zeggen: “Wat heb je toch altijd pech” of “Jij bent stil en verlegen” of “Je vindt het moeilijk om vrienden te maken”.  Natuurlijk kon ze er niets aan doen. Een tijdlang ben ik boos geweest om wat ik zo als kind mee kreeg, maar ik wil ervan uitgaan dat mijn ouders met de beste bedoelingen met mij om zijn gegaan. Eigenlijk weet ik wel zeker dat dit zo was. Wel zijn dit soort affirmaties heel lang bij mij gebleven en zijn ze er nog. Als ik in de spiegel kijk dan zeg ik meestal niet iets aardigs tegen mezelf en dat is zacht uitgedrukt erg jammer.

Positieve AffirmatieAffirmaties zijn overtuigingen waar je naar gaat leven

Affirmaties zijn namelijk ook overtuigingen waar je naar gaat leven, dat weet ik intussen wel zeker. Een tijdje geleden schreef ik een blog over de monsterstemmen in het hoofd van mijn zoontje en ik was diep geroerd toen ik hoorde hoe mijn woorden overgenomen waren door een moeder die ik ken om een hele speciale situatie uit te leggen aan haar kind. Als moeder weet ik het dus wel hoe om te gaan met de monstertjes van mijn kinderen, nu mijn eigen monstertjes nog …

Positief geformuleerde zinnen met een ik – boodschap

Toen ik een aantal jaren geleden begon met het maken van de Lieverdeliefste – ik ben ik – serie schreef ik korte zinnetjes op mijn tekeningen die positief geformuleerd zijn en met ik beginnen. Ik was me toen eigenlijk helemaal niet echt bewust dat dit affirmaties zijn. Het enige wat ik toen voelde is mijn wens om kinderen in hun kracht te zetten vanuit zichzelf. Om kinderen vanuit hun binnenste te helpen met ervaren dat zij er toe doen, dat ze er mogen zijn. En dan niet omdat wij als volwassenen ze een compliment geven maar omdat ze zichzelf dat compliment gunnen.Meestal gebruiken we affirmaties dus negatief maar als je dit eens vaker bewust positief doet dan zul je waarschijnlijk merken dat je je manier van denken over jezelf positief kunt veranderen en daarmee ook je leven prettiger kunt laten zijn.

Negatieve gedachten omdenken naar positieve gedachten

Toen mijn zoontje begreep dat het de monsterstemmetjes in zijn hoofd waren die hem vertelden dat hij iets niet kon en dat dit eigenlijk zijn eigen gedachten waren, begreep hij onmiddellijk dat hij het negatieve kon omdenken in positieve gedachten. Want als je denkt dat je iets kunt dan trek je als het ware de energie naar je toe om het te kunnen. Net zo goed als het omgekeerde ook waar is. Als je denkt dat iets toch niet gaat lukken dan lukt het ook niet.

Lieverdeliefste - ik ben ik - kaarten

Mijn persoonlijke verhaal

Een tijd geleden maakte iemand mij pijnlijk duidelijk dat ik soms die self-fulfilling prophecy heb als het om mijn onderneming gaat. Ik kreeg binnen de netwerkgroep waarin ik zit de kans om een vraag te stellen aan een coach die ook innerlijke boodschappen kan lezen. Ik weet niet meer exact wat ik vroeg maar ik weet nog wel haar antwoord en dat was dat ik Lieverdeliefste eigenlijk al had opgegeven en dat klopte als een bus. Toen deze boodschap als een baksteen bij mij binnenkwam besefte ik ook dat ik mijn “ik ben ik – illustraties” ook mede voor mijzelf maak. En na bijgekomen te zijn van die baksteen ben ik ook meer bewust gebruik gaan maken van positieve affirmaties. Ik ben er nog lang niet maar ik merk wel dat het werkt. Ik voel me positiever en lichter. En ik weet ook dat als mijn dag eens donker is en ik mezelf ik de “ik kan niks” modus zet, ik dit mag voelen en dat dit meestal betekent dat er een “ik kan alles” periode volgt.

Lieverdeliefste -ik ben ik - kaartenGa je mee op rondreis?

Dus ga je mee op rondreis in het land van de positieve gedachten?
Je kunt zelf positieve affirmaties bedenken en als je deze zoekterm ingeeft in je zoekmachine dan vind je er echt ontzettend veel om uit te putten. Kijk bijvoorbeeld alleen als eens op pinterest en je zult geïnspireerd raken. Wil je liever kant en klare affirmaties gebruiken in een kaartenset? Ook daar zijn meerdere mogelijkheden voor waaronder natuurlijk de kaarten die je op deze website vindt als product maar ook als gratis download. Neem maar eens een kijkje en geef jezelf een paar positieve gedachten cadeau! Je bent het waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *